Ons bezoek aan Vuurwerkmania

sep 1, 2019

Verslag: Ons bezoek aan Vuurwerkmania

De importeursdemo van Vuurwerkmania vond plaats op woensdag 28 augustus 2019 in Biddinghuizen.

Na ons bezoek aan Rubro Vuurwerk was het tijd voor de demo van Vuurwerkmania. Rond een uur of 18.00 vertrokken wij richting Biddinghuizen. Banend door de file en na een langere pitstop kwamen wij net op tijd aan op de locatie. Vuurwerkmania schiet al jaren zijn demo bij Flevonice. De locatie is ideaal aangezien alles op één locatie plaats kan vinden. Deze keer was dus er geen busrit, maar een klein loopje naar het schietterrein.

De demo

De vuurwerkdemo duurde ongeveer een uur. Tijdens de vuurwerkdemo kwamen er veel verschillende producten langs. Niet alleen de boxen lieten een goede indruk achter. Ook de Monster Ride imponeerde ons. De Monster Ride van Vuurwerkmania is namelijk al 2 keer uitgeroepen tot de beste cake van het jaar. Wat ons betreft zeker terecht. Daarnaast had Vuurwerkmania ook goede knallers in huis. De Johhny Dangerous (35 schots waaiercake) knalde boven alles uit. De combinatie van harde knallen, titanium- en cracklingboeketten zorgden voor een hoop rumoer bij het publiek.

Dit jaar heeft Vuurwerkmania verschillende nieuwe compoundboxen. Twee van die boxen staken boven alles uit. De nieuwe Metallion Blitz (138 schots) en de Tournament Box (432 schots). De Metallion Blitz is nu hieronder te bekijken.

Verslag gaat verder onder de video

https://www.facebook.com/Vuurwerkhal.nl/videos/1265561480234329/

De finaleshow

Ook Vuurwerkmania sloot de vuurwerkdemo af met een finaleshow. Zoals bij iedere demo was de finale live te zien op onze Facebookpagina. Het terrein was groot genoeg om professioneel vuurwerk te schieten dus pakte Vuurwerkmania groots uit. De finale is hieronder te terug te zien.

Verslag gaat verder onder de video

https://www.facebook.com/Vuurwerkhal.nl/videos/422492461948443/

De showroom

Na de vuurwerkdemo en de finaleshow was het tijd om alle uitgestalde producten te bekijken. Hieronder staan een paar foto’s van de dummies en de showroom op een rijtje.

The Junk van Vuurwerkmania

The Junk is een 2″ single-shot van Vuurwerkmania. Ze zijn te vergelijken met de Eccentric Shots van Evolution Fireworks. De vraag is of ze ook volgend jaar nog zijn toegestaan. De kans is zeer groot dat deze grote single-shots volgend jaar verboden zijn.

De Strong Celebration van Vuurwerkmania

Vuurwerkmania had de showroom goed aangekleed met dummies van zowel consumenten- als professioneel vuurwerk. Hier op de afbeelding zijn een paar grote shells te zien. In Nederland worden deze shells amper geschoten vanwege de strenge veiligheidseisen.

De Monster Ride van Vuurwerkmania

De Monster Ride van Vuurwerkmania imponeerde ons. Deze kleine cake is dan ook al 2 jaar op rij uitgeroepen tot beste cake t/m 300 gram

Color Explosions

De Color Explosions is een 111 schots compoundbox. Ondanks zijn geringe grootte komen er grote effecten uit. Deze box was vorig jaar al te koop in onze winkels.

Nieuwe compoundboxen van Vuurwerkmania

Ook dit jaar komen er steeds meer compoundboxen op de markt. De bestaande cakeboxen worden omgetoverd tot compoundboxen zodat je als vuurwerkliefhebber maar één keer de box hoeft aan te steken.

Onze indruk van de producten van Vuurwerkmania

Vuurwerkmania imponeerde ons niet alleen met de boxen. De cakes zoals de Monster Ride en de Johnny Dangerous lieten een hele goede indruk achter. Dat was ook te horen aan het publiek. Dat is altijd goede graadmeter voor ons. Na veel boxen hoorden wij ook vaak een groot applaus. Wij kunnen dus concluderen dat de producten op de demo in de smaak vielen. Binnenkort gaan wij, als alle demo’s geweest zijn, bij elkaar zitten om het assortiment samen te stellen. Zo zorgen wij ervoor dat wij ieder jaar “alleen het beste” verkopen.

Wil een nog betere indruk krijgen van de vuurwerkdemo van Vuurwerkmania? Bekijk hier het verslag van Omroep Flevoland.


Wil je op de hoogte blijven van onze laatste acties en activiteiten ? Volg ons dan op onze social media kanalen!

De Facebook pagina van De Rijswijkse Vuurwerkhal

De Facebook pagina van De Zoetermeerse Vuurwerkhal

Onze Instagram pagina