Dit jaar weer een siervuurwerkverbod!

nov 19, 2021

De kogel is door de kerk, dit jaar weer een jaarwisseling zonder legaal siervuurwerk

Zoals je wellicht al hebt gelezen is er dit jaar weer een vuurwerkverbod aangekondigd. Dat houdt in dat wij geen categorie 2 vuurwerk mogen verkopen en uitleveren. Het is wel mogelijk om categorie 1 te kopen, zo lang wij nog open mogen als vuurwerkwinkel, dat kan iedere werkdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur bij De Rijswijkse Vuurwerkhal. Voor onze collega’s in de illegale handel betekent het wederom weer een potentieel topjaar. Zij mogen Dhr. Bruls (voorzitter van de Veiligheidsraad) daarvoor bedanken. Wij hopen zelf toch écht op z’n minst dat het gourmetstel van Bruls en zijn kompanen het niet doet met de kerst. Dan voelt hij wellicht een fractie van wat het doet om een mens zijn plezier af te nemen. Nog niet te spreken van het ruïneren van een branche en een paar broodkruimels toe te gooien als compensatie. Voor de Vuurwerkhal houdt het in dat de situatie ronduit vervelend is. Op andere woorden kunnen wij op dit moment niet komen. Ook een bericht aan jou, de vuurwerkliefhebber die na twee onwijze klote jaren ernaar uitkeek naar een mooi moment om het jaar af te sluiten en weer vooruit te kijken. Wij kunnen niet oproepen om met de jaarwisseling binnen te blijven zitten en braaf champagne te drinken voor de TV. Vuurwerk hoort eenmaal bij de jaarwisseling. Wel willen wij iedereen vragen om de tegenpartij geen munitie te geven door midden in de nacht illegale knallers af te steken of de boel te slopen. Daar pak je niet de mensen mee die dit verbod hebben aangekondigd. Tot slot de liefhebbers die al reeds een bestelling hebben geplaatst. Binnenkort komen wij bij je terug over hoe we het gaan afhandelen. Op dit moment moeten wij heel even de tijd nemen om alles op een rijtje te zetten. Komende week volgen wij met een update daarover.

Team Vuurwerkhal

Meer nieuwsberichten van de Vuurwerkhal