Ons bezoek aan Cafferata Vuurwerk

sep 5, 2019

Verslag: Ons bezoek aan Cafferata Vuurwerk

De vuurwerkdemo van Cafferata Vuurwerk vond plaats op maandag 2 september 2019 in Uden.

Ieder jaar staat er een grote rode cirkel omheen: de demo van Cafferata Vuurwerk. Bij Cafferata Vuurwerk houden ze van uitpakken. Ze pakken niet alleen heel veel dozen vuurwerk uit voor de vuurwerkdemo, maar wat betreft de catering en randactiviteiten wordt er ook flink uitgepakt. Je kan merken dat ze bij Cafferata van Brabantse gezelligheid houden.

In tegenstelling tot de vorige demo’s kwamen wij deze keer wel ruim op tijd aan. Er was namelijk veel om te bekijken. De vuurwerkdemo zelf was niet bijzonder. Door logistieke problemen stonden de geplande producten nog in de haven van Rotterdam te wachten in de container. Hierdoor konden er geen nieuwe producten worden gepresenteerd. Er werden daarom enkele oude producten geschoten. Echte toppers zaten daar niet tussen. De avond was door het gebrek aan toppers niet verpest, in tegendeel zelfs. De enorme finale (verderop in het verslag te zien) is alleen al een reden om ieder jaar naar Uden af te reizen.

Het complex van Cafferata Vuurwerk

In het complex is er ruimte om één miljoen kilo vuurwerk op te slaan. Aan ruimte is er dus geen gebrek. Het vuurwerk is verspreid over maar liefst 20 bunkers. Onder het bunkercomplex zit een enorm bassin waarin het bluswater is opgeslagen. Het volledige complex is gemaakt van beton en hangt vol met rookmelders en sprinklers. Alles om het vuurwerk veilig op te slaan.

De bunkers op het complex van Cafferata Vuurwerk

Met de veiligheid zit het goed bij Cafferata Vuurwerk. Iedere bunker heeft grote brandvertragende deuren. De deuren vallen automatisch dicht in het geval van brand of rook.

De 20 bunkers staan op twee verdiepingen. In de bunkers kan men de hoogte in door pallets op de stellingen te plaatsen. Een droom voor iedere winkelier. Waar wij tijdens de verkoopdagen het moeten doen met gangpaden van 75 centimeter, is het bij Cafferata mogelijk om met een heftruck de pallets binnen de bunker te verplaatsen.

De vuurwerkbunker van Cafferata Vuurwerk.

In de bunkers van Cafferata Vuurwerk kan men “gewoon” het vuurwerk op de pallet in de stellingen plaatsen.

Naast de 20 grote bunkers hebben ze bij ook nog 2 “kleine” bunkers waar men het onverpakte vuurwerk mag opslaan. In deze bunkers staat de Showtime collectie opgeslagen. Deze lijn is speciaal ontworpen voor vuurwerkshows. Wat ze er bij Cafferata allemaal mee doen is verderop in het verslag te zien. Voor de consument in de straat zijn er betere producten te vinden maar voor pyrotechnici zijn het ideale producten.

De Showtime collectie van Cafferata Vuurwerk

Opvallend! Dezelfde naam als onze oude Swimming Stars. De effecten zijn echter anders. Een van de bunkers stond in het teken van de Showtime lijn. Deze lijn is herkennen aan de zwart-rode labels.

Na een korte trip door het bunkercomplex besloten wij om een kijkje te nemen in de grote hal waar de dummies stonden opgesteld.

De showroom van Cafferata Vuurwerk

Er stonden veel dummies in de grote hal. Er was vooral één dummy die veel aandacht trok. Cafferata Vuurwerk komt dit jaar met een legale versie van de beruchte Cobra. De legale Cobra is een versie gevuld met buskruit. Deze versie knalt iets harder dan een Nederlandse kanonslag. Of wij dit product in ons assortiment opnemen is nog niet bekend.

Legale Cobra van Di Blasio Elio

De “legale” Cobra van Di Blasio Elia zijn gevuld met buskruit. Hierdoor knallen ze even hard als het andere Nederlandse knalvuurwerk. Het is nog niet bekend of wij ze opnemen in het assortiment.

Uiteraard stond er meer in de hal dan enkel de Cobra’s. Een ander opvallend product was de nieuwe 2″ single-shot van Cafferata Vuurwerk. Het lijkt erop dat dit jaar de importeurs nog één keer uitpakken met een grote single-shot. De kans is namelijk zeer groot dat volgend jaar de grote 2″ versies niet meer verkocht mogen worden.

2 inch single-shot van Cafferata

De 2″ single-shot is de grootste maat single-shot in Nederland. Tijdens de demo’s kijken wij welke versie het beste is. Wij nemen alleen de beste op in ons assortiment.

Na het bekijken van de producten in de grote hal was het eindelijk tijd voor de vuurwerkdemo. De demo zelf was niet enorm bijzonder door het gebrek aan nieuwe artikelen. Gelukkig stond er een enorme finale op de planning!

De finaleshow van Cafferata Vuurwerk

Met de Showtime lijn, een groot team en een enorme passie voor vuurwerk weet Cafferata Vuurwerk ieder jaar uit te pakken. Aan creativiteit hebben ze bij Cafferata geen gebrek. Ze zetten zelfs een enorme stellage neer om daar vuurwerk vanaf te schieten.

De vuurwerkshow van Cafferata Vuurwerk

Op deze foto is de stellage te zien. Op de voorgrond staan vlammenwerpers. Bij Cafferata pakken ze ieder jaar weer uit.

We kunnen enorme teksten schrijven over de vuurwerkshow. Veel leuker is het uiteraard om de vuurwerkshow te bekijken. Bedankt voor het lezen van het verslag en veel kijkplezier!

Deze video is opgenomen door Recemonster en de beelden zijn geen eigendom van Vuurwerkhal.nl. Klik hier om zijn kanaal te bekijken.


Wil je op de hoogte blijven van onze laatste acties en activiteiten ? Volg ons nu op onze social media kanalen!

De Facebook pagina van De Rijswijkse Vuurwerkhal

De Facebook pagina van De Zoetermeerse Vuurwerkhal

Onze Instagram pagina