Fotoverslag: vuurwerktraining van de politiehonden

dec 13, 2018

Fotoverslag: vuurwerktraining van de politiehonden

Al jarenlang helpen wij de politie bij de vuurwerktraining van de hondenbrigade en de mobiele eenheid in samenwerking met de brandweer.

De training is er om ervoor te zorgen dat de politiehonden en mobiele eenheid gewend raken aan scenario’s waarin vuurwerk wordt misbruikt. De training wordt gedaan op een speciaal parcours volgens een scenario.

De relschoppers bestaan uit scholieren en agenten. De agenten sturen de relschoppers aan. Tussen de relschoppers staan agenten in bijtpakken. De agenten in bijtpakken zijn er zodat de politiehonden getraind worden in het arresteren van relschoppers.

Opmerking:

Neem voor het afsteken van vuurwerk de gebruiksaanwijzing door. Zet je vuurwerkbril op en denk aan je omgeving tijdens het afsteken. Samen kunnen we voorkomen dat de scenario’s van de training geen werkelijkheid worden. Laten we onze traditie niet verknallen! Het fotoverslag is enkel om te laten zien hoe de training te werk gaat.

Hieronder staan enkele foto’s van de vuurwerktraining. Wij proberen later deze maand nog een filmpje te publiceren.

Vuurwerktraining van de politiehonden

De training is onder begeleiding van de brandweer en politie.

 

Er wordt naast parcours knallend en fluitend vuurwerk afgestoken ter afleiding van de honden en de mobiele eenheid.

Lokale scholieren doen zich voor als relschoppers en dagen de politie uit. De scholieren worden aangestuurd door politieagenten die zich ook onder de relschoppers bevinden.

 

De relschoppers dagen de agenten uit. De training gaat volgens een scenario.

 

Vooral die autob(r)anden rookten fijn…..speciaal geprepareerde auto’s worden in brand gestoken onder begeleiding van de brandweer.

 

Speciaal vuurwerk wordt tussen de agenten en de politiehonden geworpen ter afleiding.

Het vuurwerk komt tussen de agenten in. Het vuurwerk is speciaal geselecteerd zodat het de agenten geen lichamelijke schade toebrengt. Het geluid en de flitsen zijn enkel ter afleiding.

 

De mobiele eenheid dringt de relschoppers terug. Aan het einde van het scenario wordt er meer vuurwerk buiten het parcours afgestoken ter afleiding van de agenten en politiehonden.

 

De relschoppers zijn bijna teruggedrongen. De training is bijna afgelopen. Op de foto is te zien dat er agenten in bijtpakken staan en relschoppers met stootkussens. Zij dagen de politiehonden en mobiele eenheid uit.