Frits Broks: “Gebruik vuurpijlenstandaards niet verplicht, maar wel verstandig”

okt 10, 2018

Frits Broks (Vuurwerkhal): “Gebruik vuurpijlenstandaards niet verplicht, maar wel verstandig”

Dit bericht is op 9 oktober verschenen in het Rijswijks Dagblad. Bekijk dit artikel ook op hun site via: Rijswijks Dagblad.

De vuurwerkbranche is niet enthousiast over de lanceerinstallaties die dit jaar verplicht moeten worden verkocht aan klanten die vuurpijlen aanschaffen. Dat meldt het AD. Het Rijswijks Dagblad vroeg Frits Broks van de Rijswijkse en Zoetermeerse Vuurwerkhal naar zijn mening.

“Frits: Het idee is leuk maar of het een succes wordt ligt voor 100% bij de gebruiker van de vuurpijlen. Als hij die vuurpijl op een andere manier afsteekt omdat hij dat leuker vindt dan kan je net zoveel pijlenstandaards aanbieden, maar als ze hem niet willen hebben of gebruiken heeft die hele maatregel geen zin. Wij als Vuurwerkhal moeten hem bij elke pijl aanbieden maar de klant hoeft hem niet te nemen.”

Waar de laatste tijd ook weer veel rumoer over ontstaat is het aanwijzen van plekken waar je je vuurwerk mag afsteken.

“Frits: Vuurwerk steek je zo dicht mogelijk bij huis af en daar ga je niet een stuk voor lopen of fietsen. Lekker in de straat samen met familie en buren onder het genot van een oliebol en een lekker drankje. Na afloop met de buren de hele boel opruimen en onder het genot van een drankje gezellig napraten bij de brandende resten van het afgestoken vuurwerk. Ik heb op oudejaarsavond meer contact met de buren dan in de rest van het jaar en het kweekt saamhorigheid. Dat is oud en nieuw vieren zoals het bedoeld is.”

Wil je meer lezen? Lees dan dit artikel op de website van het Rijswijks Dagblad.