Vuurwerkhal in het AD: “Vuurwerkshow moet per se in Rijswijk”

okt 28, 2016

Onderstaande artikel is overgenomen uit het Algemeen Dagblad, sectie ‘Den Haag Dichtbij’. Het artikel staat in de krant van woensdag 26 oktober.


Vuurwerkshow moet per se in Rijswijk

De Rijswijkse Vuurwerkhal is al 25 jaar een begrip in de regio. Nu de zaak een kwart eeuw bestaat wordt er een vuurwerkfeest gegeven, zo legt oprichter en eigenaar Frits Broks (59) uit.

Is het na al die jaren nog altijd leuk?

“Oudjaarsnacht is altijd leuk, al ben ik door alle drukte in de zaak dan wel moe. Zodra ik op de 31e thuiskom, ga ik vuurwerk afsteken. Anders val ik in slaap. Om middernacht wip ik dan even naar binnen om mijn vrouw, die niet van vuurwerk houdt, gelukkig nieuwjaar te wensen.”

Hoe gaan jullie je zilveren jubileum vieren?

“Met een vuurwerkshow natuurlijk. Probleem was alleen de locatie. We wilden dat per se in Rijswijk doen, want daar zijn we groot geworden. Onze demonstraties – die duren altijd dik een uur – mogen we vanwege de grote toeloop al een paar jaar niet meer in Rijswijk uitvoeren. Daarom doen die in het Zuiderpark in Den Haag. Maar dit is een show van een kwartier en dat mag wel in Rijswijk. Op 20 november.”

Hoe laat begint het spektakel?

“Om 20.00 uur, naast de Rijswijkse Schouwburg.”

Jullie geven bij tijd en wijle cursussen veilig omgaan met vuurwerk. Wanneer is dat dit jaar?

“Tijdens op onze opendag op 18 december. Die is van 12.00 tot 18.00 uur. We geven dan bijvoorbeeld rondeleidingen door de onder meer onze opslagbunker. En op onze parkeerplaats laten we telkens groepjes van vijf of zes kinderen zien hoe ze het best vuurwerk kunnen afsteken. Allemaal met een vuurwerkbrilletje op natuurlijk.”

Voor hoeveel geld steekt u zelf vuurwerk af tijdens de jaarwisseling?

“Dat weet ik eigenlijk niet. Ik rij altijd met een steekwagentje de bunker in en laad op wat ik mooi vind en waar ik niet te veel werk aan heb thuis.”

Meer nieuwsberichten van de Vuurwerkhal