De Babypijl

aug 6, 2016

De Rijswijkse Vuurwerkhal heeft besloten om de babypijl uit het assortiment te halen. Alle importeurs hebben besloten om deze pijl niet meer te importeren. Niet omdat deze babypijl gevaarlijk is maar omdat hij verkeerd gebruikt wordt waardoor er gevaar ontstaat voor eigen ogen en die van omstanders die niets vermoedend zelf wat vuurwerk staan af te steken.

Hoe mooi zou het zijn als er in januari weer bekent wordt gemaakt hoeveel slachtoffers er door, veelal verkeerd gebruik en/of illegaal vuurwerk, zijn gevallen en het zijn er veel minder dan afgelopen jaarwisseling.
Als blijkt dat wij op deze manier een positieve invloed kunnen hebben dat door deze maatregel het aantal (oog)slachtoffers afneemt kunnen wij ook kijken door welk artikel ook nog veel slachtoffers vallen en daar zo nodig als vuurwerkverkoper ook op inspringen.

Zolang er mensen zijn die consumentenvuurwerk op de verkeerde manier gebruiken zullen er altijd slachtoffers vallen. Helaas gebeuren de meest erge ongelukken met professioneel of illegaalvuurwerk. Hier kunnen wij als verkoper van legaal vuurwerk niets aan doen.

Wel kunnen wij u adviseren altijd een vuurwerkbril te dragen als u op oudejaarsdag/avond na 18.00 uur naar buiten gaat. Ook al steekt u zelf geen vuurwerk af. Leer ook uw kinderen aan om de vuurwerkbril te dragen.

Wij wensen u een veilig oud en nieuw.